De laatste horde: een ‘definitieve klap’ van de gemeenteraad

Beste (ver)kabelaars,

HET 
IS 
(zo goed als)
ROND!

Er ligt een concreet plan van netbeheerder TenneT op tafel waarmee de verkabeling door kan gaan. Bovendien zijn de verschillende partijen het eens geworden over de verdeling van de kosten (TenneT betaalt 80 procent van de kosten, de overige 1,1 miljoen euro nemen de gemeente Raalte en de provincie op zich). Het college van burgemeesters en wethouders heeft inmiddels akkoord gegeven op de plannen. De laatste horde is een ‘definitieve klap’ van de gemeenteraad. Deze wordt voor de zomervakantie verwacht. Daarna kan de schop in de grond.

We houden nog een kleine slag om de arm (uit zelfbescherming), maar de vlaggen kunnen wat ons betreft vast van zolder worden gehaald. Dat vindt ook de Stentor. ‘Raalte bevrijd van hoogspanning’ schrijft de krant vandaag. Mirjam Betten, lid van onze werkgroep, tegen de Stentor: ‘Het lag in de lijn der verwachtingen dat dit zou gebeuren. Er was al een haalbaarheidsonderzoek gedaan waaruit geen gekke dingen kwamen. Ook uit het ontwerp en het kostenplaatje kwamen geen vreemde zaken. Het jarenlange werk blijkt dus niet voor niets is geweest.’

We zijn opgelucht, blij en tevreden. Kabels die de grond ingaan is het hoogst haalbare. Als het licht straks definitief op groen gaat is onze missie volbracht.

In afwachting van de formele ‘go’ van de gemeenteraad zeggen wij alvast: proost en heel veel dank voor jullie support.

Breun Breunissen
Willem Hulsman
Mirjam Betten
Theo van Baa
l

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *