Oproep aan Provinciale Staten: neem een standpunt in

Namens Kabelvrij Raalte sprak werkgroeplid Willem afgelopen woensdag bij een vergadering van de commissie Milieu en Energie van de Provinciale Staten. Ons verzoek aan de Provinciale Staten is om een standpunt in te nemen inzake de verkabeling in Raalte, in navolging van de Raalter gemeenteraad.

Tijdens de vergadering herhaalden we de belangrijkste argumenten nog maar eens: gezondheid, veiligheid, geluidsoverlast en de landschap ontsierende uitstraling. CDA-er Bowien Rutten wilde weten hoe dichtbij de kabels dan over de woningen liepen. Willem gaf als voorbeeld dat hij vroeger de kinderen niet met de tuinslang in de tuin durfde te laten spelen, maar meer nog: “Als onze huizen in de brand staan mag de brandweer niet eens blussen”. In zo’n geval moet eerst de spanning van de masten. Een speciaal team moet dat controleren, wat een uur kan duren. De gevolgen daarvan konden de staten leden zich wel voorstellen.

De PVV beloofde met een motie te komen, maar gedeputeerde Van Traag beloofde na overleg in Gedeputeerde Staten volgende week met een voorstel te komen.

Zie ook Salland Centraal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *