Platform in Raalte wil stroomkabels ondergronds aan laten leggen

In Raalte is een organisatie in het leven geroepen die zich hard wil maken voor het ondergronds aanleggen van stroomkabels in de gemeente in de omgeving van woningen. Raalte kan aanspraak maken op een landelijke regeling, waarbij 75 procent van de kosten voor het aanleggen van die kabels worden vergoed, aldus het platform Kabelvrij Raalte.

Tegenwoordig wordt bij de bouw van hoogspanningsverbindingen meer rekening gehouden met woningen dan vroeger. Als gevolg kunnen op verschillende plekken in Nederland nieuwe en bestaande hoogspanningsverbindingen niet goed op elkaar aangesloten worden. Dit speelt volgens het platform ook in Raalte, waardoor de gemeente aanspraak kan maken op de regeling.

Zo’n 1,5 kilometer aan hoogspanningskabels

In Raalte loopt ongeveer 1,5 kilometer aan hoogspanningskabels over woonwijken. Het gaat om twee tracés. Eén vanuit het westen over de N348 en één vanaf het zuidoosten over het Overijssels kanaal.

Het platform Kabelvrij Raalte wil de gemeente Raalte ondersteunen bij het zoeken naar het resterende kwart van het geld om kabels ondergronds aan te kunnen leggen. Volgens het platform heeft de gemeente Raalte inmiddels de provincie al benaderd voor een mogelijke bijdrage.

Bron: RTV Oost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *